Vanaf 1954 worden de demonstraties gehouden

Met het doel het gebruik van het midwinterhoornblazen weer terug te brengen. Maar er was ook een wedstrijdeffect aan gekoppeld: wie blies het best? Elk jaar wordt er geblazen om “’t Zulv’ren Heurnke”. Deze is in de 50-er jaren van de vorige eeuw beschikbaar gesteld door Anton Reef uit Oldenzaal en vervaardigd door juwelier Kormelink. Het beste buurtschap mag deze een jaar lang onder zijn hoede houden.

Sinds 1961

Sinds 1961 zijn er ook demonstraties voor junioren, daar wordt geblazen om het Gouden hoorntje voor het beste buurtschap. Voor de beste individuele junioren-blazer is er de “Jeroen Heideman-trofee”.

Sinds 2012

Sinds 2012 is er voor de beste individuele seniorenblazer een nieuwe wisseltrofee, genaamd de “Henk Pijnappel-trofee”. De locatie wisselt elk jaar: een groot erf, een café, een plek waar voldoende belangstellenden aanwezig kunnen zijn. Er wordt een groepsklassement (drie blazers) opgemaakt en er wordt van de individuele blazers een ranglijst opgesteld. Een jury, bestaande uit vijf deskundigen, luistert van enige afstand naar de prestaties.