De midwinterhoornblazers uit Tubbergen zijn winnaar van het zilveren hoorntje 2019

Op het golfterrein van de golfclub “erve Braakman”in Hoge Hexel klonken zondag 29 december ook andere klanken dan de typische geluiden die bij golf horen. De golfers konden met de klanken van de midwinterhoorn hun ronde doen. Het was weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd midwinterhoornblazen om het zilveren hoorntje. Er waren 20 buurtschappen aanwezig die, elk met drie blazers, streden om de eeuwige roem en het zilveren hoorntje.

Het blazen om het zilveren hoorntje is een jaarlijks terugkerende traditie die vanaf de jaren vijftig wordt georganiseerd. Het doel van deze strijd is het leren van elkaar en onder het genot van een kop koffie en een stuk krentewegge,met elkaar te praten over het midwinterhoornblazen. Elke blazer blaast zijn beste “old’n roop” die door een vakkundige jury wordt beoordeeld op sterkte, zuiverheid en het verhaal dat verteld wordt.

De beste buurtschap was dit jaar de groep uit Tubbergen vertegenwoordigd door Rene Koopman, Jeroen Frons en Jarno Leemhuis.Deze drie blazers namen het zilveren hoorntje mee naar huis en versloegen hiermee Enschede, tweede plaats, en Almelo/ Beeklust.

Terwijl de winnaar dus een buurtschap is, is er ook  nog de individuele uitslag. Dit jaar was de beste individuele blazer Joop Kunne uitkomend voor  Almelo/ Beeklust. Hij mocht de Pijnappel wisseltrofee mee naar huis nemen. De tweede plaats was een gedeelde plaats voor  de midwinterhoornblazersMartijn Tellman (Goor- Diepenheim), Rene Koopman (tubbergen) en Bart Sprenkels (Enschede).

De junioren hebben hun wedstrijd voor het gouden hoorntje op zondag 5 januari. Die wedstrijd  zal gehouden worden op de kinderboerderij “’t Kukelnest” in Goor en start om 13.30. Na driekoningen, 6 januari, wordt er niet meer geblazen en kan de hoorn weer opgeborgen worden. Het nieuwe blaasseizoen begint dan op  de eerste zondag van de advent,  zondag 29 november 2020.

Via de onderstaande link kunt u de .pdf met uitslagen downloaden.

Download pdf