Op zondag 29 december wordt er in Hoge Hexel weer gestreden om de Zilveren Hoorn voor de beste buurt

Dit jaar organiseert de buurtschap Wierden het blazen om de Zilveren Hoorn bij De Hexelse Berg aan de Bekkenhaarsweg 29 in Hoge Hexel.  Circa 20 buurtschappen strijden om de eer om voor een jaar de beste buurtschap te mogen zijn en de wisselprijs, de Zilveren Hoorn, mee te mogen nemen naar huis. Naast de beste buurtschap zal tevens de beste blazer worden verkozen, die de Pijnappel wisseltroffee in ontvangst mag nemen.

Blazen om de Zilveren Hoorn is een jaarlijkse terugkerende traditie, die vanaf de jaren vijftig onder de vlag van de Stichting Midwinterhoornblazen Twente en buurtschappen wordt georganiseerd. Het doel van deze strijd is het leren van elkaar en onder het genot van een kop koffie en stuk krentewegge, met elkaar praten over de traditie van het Midwinterhoornblazen in Twente.

Elke buurtschap bestaat uit drie blazers die tijdens het blazen door een vakkundige jury worden beoordeeld. De behaalde punten worden opgeteld en bepalen wie dit jaar de beste buurtschap zal zijn. Daarnaast zal de blazer met de hoogste individuele uitslag uit worden geroepen tot beste blazer.

Voor de junioren is er ook een wedstrijd waarbij gestreden wordt om het Gouden Hoorntje voor beste buurtschap. Deze strijd is traditioneel op de laatste zondag van de Advent en zal dit jaar plaatsvinden bij Kinderboerderij ’t Kukelnest in Goor, op zondag 5 januari.

Ontvangst voor beide demonstraties is vanaf 13:00 en de eerste blazer start om 13:30. 

Namens de buurtschappen en de Stichting heten wij u van harte welkom tijdens deze dagen.