Boekje Wett’n van toet’n en bloaz’n is nog beschikbaar!

In december 2013 werd het midwinterhoornblazen opgenomen in de nationale lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Unesco. De plaatsing op deze lijst geeft veel nieuwe mogelijkheden, doch ook verplichtingen. De federatie Gelderse Midwinterhoornblazers en stichting Midwinterhoornblazen Twenthe vroegen samen deze status aan.

Niet lang daarna ontstond het idee om een boekwerkje te schrijven over het maken van de midwinterhoorn. De Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe was al gauw enthousiast over het voorstel van Paul Wigger: “Een oud ambacht presenteren op een hypermoderne manier.”

Met foto’s, tekst en (internet) film en Blippar techniek, wordt het maken van een hoorn op eenvoudige en moderne manier voor het voetlicht gebracht.

Het boekwerkje is erg leuk voor kenners, maar ook juist degenen, die voor het eerst een blik in de werkplaats van de midwinterhoornbouwer willen werpen, zijn met dit boekje prima bediend.Een belangrijke doelgroep is de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar.

Wanneer u een exemplaar wilt bestellen kunt u een email sturen naar het onderstaande adres. Graag daarbij graag uw naam, verzendadres en aantal exemplaren vermelden.

info@midwinterhoornblazentwenthe.nl