De buurtschap De Lutte Roorderheurne beste groep junior midwinterhoornblazers

Het midwinterhoornblazen om het gouden hoorntje, de wisselprijs voor de beste junior buurtschap, is gewonnen door het viertal van het team Roorderheurne uit buurtschap De Lutte.

Op het erve Kraegseberg te Losser kwamen op zondag 6 januari, 48 blazers uit twaalf verschillende buurtschappen bijeen om te strijden het gouden hoorntje. Elk team bestaat uit vier blazers die na elkaar op de midwinterhoorn blazen. Een deskundige jury beoordeelt de sterkte, de zuiverheid en de manier waarop de boodschap gebracht wordt. De vier blazers uit De Lutte waren Eva Oude Egbrink, Thijmen Welhuis, Mirthe Rolink en Bart Berning. Deze vier waren als team sterker dan de blazers uit Reutum en Tubbergen die respectievelijk de tweede en de derde plaats bezetten.

De wisselprijs voor de beste individuele blazer, de Jeroen Heideman trofee, ging dit jaar naar Jurre Haarhuis uit Tubbergen. De tweede plaats was voor Mirthe Rolink uit De Lutte, de derde plaats voor de blazer uit Weerselo, Stian Busscher.

Zes januari is de laatste dag waarop de midwinterhoornblazers nog blazen op de midwinterhoorn. Na zes januari gaat de midwinterhoorn weer aan de spijker of op de zolder om er de eerste dag van de advent 2019 weer op te gaan blazen.

Zie bijgevoegde bestand voor de uitslagen.

Download pdf