Losserse midwinterhoornblazers winnaar van het zilveren hoorntje

In het centrum van Diepenheim, bij het zalencentrum Beltman,  vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse wedstrijd midwinterhoornblazen om het zilveren hoorntje plaats. Op zaterdag 29 december waren er 45 blazers aanwezig uit 15 verschillende buurtschappen, die de melancholieke tonen van hun midwinterhoorn lieten horen.

Het blazen om het zilveren hoorntje is een jaarlijks terugkerende traditie die vanaf de jaren vijftig wordt georganiseerd. Het doel van deze strijd is het leren van elkaar en onder het genot van een kop koffie en een stuk krentewegge met elkaar te praten over het midwinterhoornblazen. Elke blazer blaast zijn beste “old’n roop” die door een vakkundige jury wordt beoordeeld op sterkte, zuiverheid en het verhaal dat verteld wordt.

Elk buurtschap bestaat uit drie blazers en de punten die door de jury voor het blazen worden gegeven, worden opgeteld. Met de totaalscore van de drie blazers  wordt het beste buurtschap bepaald. Dit jaar ging de wisselprijs, het zilveren hoorntje,  naar het buurtschap Losser. Het buurtschap dat vertegenwoordigd werd door Bas Reuvers, Maikel Kremer en Sander Reuvers versloeg daarmee de blazers uit de buurtschappen De Lutte en Weerselo

Terwijl de winnaar dus een buurtschap is, is er altijd nog de individuele uitslag. Dit jaar was de beste individuele blazerMartijn Telman uit het buurtschap Goor Diepenheim. Hij mocht de Pijnappel wisseltrofee mee naar huis nemen. De tweede plaats was voor Bas Reuvers uit Losser  gevolgd door Bart Sprenkels van het buurtschap Enschedese midwinterhoornblazers.

Voor de junioren is er ook een wedstrijd. Hierbij wordt gestreden om het gouden hoorntje voor het beste buurtschap. Die wedstrijd moet plaatsvinden voor, of op, driekoningen en wordt dit jaar gehouden op zes januari 2019 op het erve Kraegseberg te Losser. Na driekoningen, 6 januari, wordt er namelijk niet meer geblazen en kan de hoorn weer opgeborgen worden tot het nieuwe blaasseizoen dat op zondag 1 december 2019 weer begint.