Oldenzaal winnaar midwinterhoornblazen om het Gouden hoorntje

Oldenzaal. De oude schaapskooi op het Hulsbeek, erve Huiskens, was dit jaar de locatie voor het junior midwinterhoornblazer van het seizoen 2016 - 2017. Op vrijdag 30 december  streden de junior midwinterhoornblazers om de titel “de beste buurtschap midwinterhoornblazen advent 2016”. De winnaars kunnen dan een jaar de wisseltrofee “het gouden hoorntje” mee naar huis nemen.

Aan het water van de zwemvijver konden de toeschouwers, onder het genot van een warme versnapering, de prestaties van de jeugdige blazers volgen. Uiteindelijk bleek de buurtschap Oldenzaal weer  de sterkste.  Het buurtschap, vertegenwoordigd door de blazers Gijs Kerkhof, Rutger Koens, Roel Nijhuis en Bram Segerink, eindigde voor de buurtschappen  Lonneker en Reutum.

De ruim zestig  blazers blazers streden individueel ook om de wisselprijs voor de beste blazer. Deze wisselprijs, de Jeroen Heideman trofee, is een in brons uitgevoerde beeltenis van een jeugdige blazer. Dat de concurrentie groot was bleek wel uit het grote aantal gelijke standen bij de beste tien blazers. De eerste plaats was echter voor Roel Nijhuis uit Oldenzaal met 91 punten. De gedeelde tweede plaats  was voor Jorrit van Dielen (Lonneker), Faybyan Veneman (Enter) en Rutger Koens (Oldenzaal) elk met negentig punten

Met deze strijd voor de junioren is er nog geen eind ekomen aan het midwinterhoornblazen 2016 - 2017. Traditiegetrouw wordt pas na Driekoningen niet meer geblazen en kan de hoorn dan weer op de spijker.